Brak towaru

Nawóz Uniwersalny Saletra Amonowa Azotan Amonu Mineralny Granulat 50kg Anwil

Symbol: ANV SA50
Stan:: Niedostępny
407.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
szt.
Zamówienie telefoniczne: +48 888 817 817 Zostaw telefon
Wysyłka w: 5 dni
Cena przesyłki:
47.98
  • Odbiór Osobisty 0
  • Kurier DPD 47.98
  • Kurier DPD Pobranie 53.98
Więcej o produkcie
Waga
49 kg
To najbardziej uniwersalny nawóz azotowy – pod wszystkie rośliny i na wszystkich glebach. Rozpuszczalna w wodzie saletra działa szybko, dostarczając roślinom azot i magnez. Azot występuje w dwóch formach: szybko działającej (azotanowej) oraz uwalnianej w dłuższym okresie po wysiewie (amonowej). Taki układ zapewnia maksymalne zaopatrzenie roślin w azot, niezależnie od warunków glebowych i technologii upraw. Wzbogacenie saletry magnezem – pierwiastkiem niezbędnym do wzrostu i rozwoju roślin – sprzyja budowie tkanek i przemianie materii. Aby zapewnić optymalną skuteczność na glebach alkalicznych i świeżo wapnowanych, saletrę amonową zaleca się wymieszać z glebą.

Zalety saletry amonowej
  • wpływa na poprawę wielkości i jakości plonu (wypełnienie ziarna, przedłużenie okresu wegetacji, wzrost masy nadziemnej części rośliny),
  • zwiększa zawartość i jakość aminokwasów oraz białek w roślinie, a także polepsza wartość technologiczną plonów. 
Parametry
  • substancja higroskopijna, łatwo rozpuszczalna w wodzie,
  • związek podtrzymujący palenie, ulega rozkładowi w temperaturach powyżej 180°C,
  • postać: białe lub kremowe granulki o wymiarach 1-3,15 mm (w min. 96% zawartości),
  • zawartość azotu całkowitego: 34,0 +/-0,6%,
Dodatkowe atuty
  • zawartość magnezu w każdej granulce,
  • bardzo niska zawartość wody,
  • odporność na zbrylanie,
  • doskonała jednorodna granulacja pozwalająca na równomierny wysiew.
Parametry:

Dane producenta

ANWIL Spółka Akcyjna
Toruńska 222
87-805 Włocławek
Poland

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.

Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: